English Française

Bas etableras på Batekeplatån och ny container till Kongo

15/02/2014

2014 började mycket bra för Bilanga. Genom givmilda donationer från Kyrkornas Second Hand på Ekerö,  Bankeryds Second Hand, Mullsjö Second Hand samt Hultmans stiftelse  kan vi under vintern/våren få ned en container till Kongo, etablera en ny bas på Batekeplatån samt reparera vår traktor och förse denna med en plog.

Reparationen av traktorn har påbörjats och kommer att antagligen blir klart under februari.  Den nya basen på Batekeplatån med en byggnad för förvaring av fordon och redskap för att hjälpa bönder med jordbruket och transporter har påbörjats under februari. Vi kommer nu kunna vara direkt närvarande hela tiden för att stödja de tusentals bondefamiljer som bor på Batekeplatån.

Under mars/april kommer vi skicka ännu en container med material till Kongo. Denna gång skickar vi tre traktorer, svetsar, elverk, hackor, spadar, yxor, presenningar, båtmotorer samt en del  sjukvårdsmaterial.  Materialet för jordbruket kommer användas både på vår bas på Batekeplatån samt i vår bas i byn Semendua som vår koordinator Maman Luta har ansvar för. Alla är mycket välkommna att hjälpa till med packningen av containern, (hör av er till David Eriksson i så fall). Vidare skickas en del kapital  för mikrokrediter för jordbruket ner under februari/mars.

Vi har även planer på att få iväg ett par lastbilar under året och insamling för denna transport  påbörjas under februari.

Till sist har vi även dragit igång projekt för att förbättra vår befintliga båt i Kongo med kraftfullare motor och bättre skrov. Som sagt, ett spännande och innehållsrikt 2014 har börjat!

Vid pennan, ordförande David Eriksson,

Telefon: +46707600916, Mejl: david@bilanga.org