English Française

En bra resa upp till landsbygden genomförd

18/04/2016

Det blev mycket klart efter sommarens resa till Kongo att det största problemen för bönderna på lansbygden är just den stora bristen på uppköpare och de stora svårigheterna med att transportera derss produkter till marknader för försäljning. Vi beslutade därför att under 2015/2016 fokusera på att få igång vårt stöd med transporter av jordbruksprodukter till marknader för försäljning via floderna. Vår lastbåt och vår bogerbåt kunde därför i slutet av 2015 kunna ge sig av upp mot landsbygden. De återvände till Kinshasa i april med 800 säckar med jordbruksprodukter, 4 kossor och mycket annat.

Det finns ett enormt tryck på landbygden för att sälja deras jordbruksprodukter just nu! En av förklaringarna är att familjernas barn ska genomföra viktiga examensprov snart och de behöver akut pengar för att betala till skoln för att kunna genomföra dessa. Man kan förstå desperationen som föräldrarna har för deras barns framtid.

Vi vill därför ge oss av på nästa resa redan i slutet av april så vi kan hjälpa bönderna att kunna sälja deras produkter och få pengar till barnens skolgång. Vi har dock inte resurser att hjälpa alla så vi är mycket tacksamma för alla gåvor som vi kan få för detta. Varje säck vi kan köpa kan bidra till att 2-3 barn kan få göra klart sitt skolår och möjligheten till en bättre framtid. Varje gåva kan även användas under nästa resa för att köpa en ny säck och ge en ny familj inkomster så en gåva för att köpa en majssäck för 25 dollar kommer göra att vi 3-4 gånger per år, under många år framöver kan hjälpa en familj. Verksamheten är nämligen självbärande i sig.

Det finns även möjlighet att vara med som en investerare och bidra med 25 dollar per säck och sedan få 28 dollar tillbaka 6 månader senare. Över 10 % i ränta på ett halvår. Och du hjälper en familj att få inkomster för skolgång, sjukvård, etc. Ni får även information om familjen ni varit med och stöttat med er investering om ni vill det. Hör av er om ni tycker det låter intressant till ordförande David Eriksson! Kolla gärna in bilderna  från försäljningen av varorna i Kinshasa från senste resan.