English Française

Flodpråmen är klar

31/10/2007

Flodpråmen har äntligen blivit klar och kommer påbörja sin första resa mot landsbygden om ungefär en vecka. Endast tillstånd från marinmyndigheten återstår innan pråmen kan börja åka på Kongofloden. Första resan kommer gå upp mot Lukeniefloden och den lilla hamnen Likwangula där 400 säckar som redan köpts in från bönderna väntar på att transporteras till Kinshasa för att säljas. Bilder från jungfrufärden utlovas om ett par veckor.

Föreningen kommer nu gå in i nästa fas där vi kommer att arbeta för att få fram fordon som kan hjälpa till med transporter till de stora floderna.

Parallellt med detta kommer vi även söka efter att få fram traktorer och jordbruksredskap för att effektivisera jordbruket för bönderna.

Vi har även sett att vi behöver sätta igång att börja arbeta mot att få fram en till, större flodbåt för att möta det stora behovet av transporter och uppköpare av varor som finns på landsbygden. Vår befintliga flodbåt behöver också göras större vilket vi kommer att vara vår första prioritet nu i början av 2008. Båten kan nu ta runt 36 ton varor och vi tänker bygga ut så att den kan ta 60 ton istället.  Som ni märker är behoven mycket stora och allt stöd vi kan få är mycket välkommet.